Your Source

vrijdag 29 november • Philip Vergunst – directeur Your Source

‘Onze financiële ruggengraat’

Ondernemers met groeiambitie, daarmee werken we graag samen. En ambitie, die heeft onze klant Your Source volop. Sinds de start 4 jaar geleden groeide de websiteontwikkelaar uit tot een bedrijf met 7 man op de loonlijst. Dat wierp ook de vraag op hoe die groei in goede banen te leiden. Daarom stapte Your Source over naar Felix Accountants & Belastingadviseurs. Directeur Philip Vergunst: ‘Ze zijn in korte tijd onze financiële ruggengraat geworden’. 

Toevallige netwerkontmoeting
Waar een ontmoeting met Matthijs Brugge op de Open Coffee Kampen al niet tot kan leiden. In eerste instantie zag Vergunst de noodzaak tot overstappen van een administratiekantoor naar Felix Accountants niet zo, maar dat veranderde op het moment dat het bedrijf harder en harder begon te groeien.

Onderscheidende dienst versnelt groei
Websiteontwikkelaars zijn er (meer dan) genoeg in Nederland. Your Source slaagde er desondanks in zich in korte tijd een plek te veroveren in de markt met aansprekende opdrachtgevers als de Tweede Kamer der Staten Generaal. Dat heeft veel te maken met hun vooruitziende blik: ze bouwen sites met zogenaamde ‘open source’ content management systemen (CMS). ‘Software is van iedereen’, aldus Vergunst. In open source systemen kan iedereen bijdragen aan de doorontwikkeling van de software. Klanten staan hierom te springen omdat ze dan niet meer vastzitten aan langlopende wurgcontracten met commerciële licenties.

Uit ‘eenmanszaak-jas’ gegroeid
Your Source was er in Nederland vroeg bij en plukt daar de vruchten van. Begonnen als freelancer is Vergunst inmiddels directeur van een bedrijf met binnenkort 7 man personeel. De rechtsvorm van eenmanszaak paste daar niet meer bij, en dus schakelde Your Source Felix Accountans in voor advies en begeleiding bij de overstap naar een BV. ‘Om de risico’s te verleggen en niet meer privé aansprakelijk te zijn. Ook wilden we verder professionaliseren. Wat ook meespeelde, is dat ons bedrijf bezig is met een aanvraag voor WBSO-subsidie. Om die subsidie volledig te benutten is het verstandig om ook mezelf op de loonlijst te zetten’. Zijn vorige administratiekantoor had niet de expertise in huis om pro-actief mee te denken over deze groeiambities, en dus stapte Your Source over.

Kritische adviseur
Van die overstap heeft Vergunst nog geen moment spijt van gehad. ‘Professioneel, betrokken en kritisch’, zo vat hij zijn indruk kernachtig samen. ‘Ze weten precies waar ze het over hebben en alles wat ze adviseren is goed onderbouwd’. Ook roemt hij de betrokkenheid: ‘Mijn onderneming is meer dan alleen de cijfers en dat weten ze daar maar al te goed’. Zo keek Felix Accountants mee of de overstap naar een BV wel bij Your Source en de persoonlijke situatie van Vergunst paste. Aan ja-knikkers had hij geen behoefte, en hij is dan ook blij met de kritische houding van Felix Accountants: ‘Ze laten het niet na me te corrigeren als dat nodig is. Dat heb ik echt nodig. Je wilt toch niet na 3 jaar denken: ‘’had het me maar verteld’’ ’.

Vertrouwen in verdere groei
Vergunst had vooraf niet door dat er zoveel komt kijken bij de overstap naar een BV. ‘Het klinkt misschien raar, maar wij wisten niet dat er verschillende vormen waren en dat de timing wanneer je switcht zoveel uitmaakt’. Een andere uitdaging was de constructie met zijn broer die vanuit Hongarije ook bij de onderneming betrokken is. Felix Accountants dook in de internationale regelgeving en zocht uit wat persoonlijk en fiscaal de beste constructie was. De groeiambitie van Your Source is nog niet gestild. Vergunst heeft plannen genoeg om zijn onderneming verder uit te breiden. Maar niet tot meer dan 20 man personeel om het voor hem zo belangrijke persoonlijk contact te behouden. ‘Ik denk dat dat persoonlijke contact ook precies is wat de samenwerking met Felix Accountants zo succesvol maakt. Ik heb echt het gevoel dat er iemand achter me staat die me helpt te groeien. Het is heel prettig om op die financiële ruggengraat te kunnen vertrouwen’.