PTC Werkstap

woensdag 25 mei • Gert Meima - PTC Werkstap

De meerwaarde zit in het advies
Klantinterview Gert Meima – PTC Werkstap

 

Sociale werkplaatsen, arbodiensten, gemeenten … Dagelijks lopen deze organisaties zich het vuur uit de sloffen om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te helpen aan een (leer)werkplek. PTC Werkstap vormt daarbij een stille, maar drijvende kracht op de achtergrond. Tijd voor een nadere kennismaking met deze klant van ons kantoor. Eén ding blijken we alvast gemeen te hebben: onze meerwaarde zit in het advies.

Adviseren en handen uit de mouwen

Met alleen ‘vaststellen waar het misgaat’  hebben de heren van PTC Werkstap niet veel op. Het bedrijf ontwikkelde software (Werkstap) dat onder meer gemeentes en sociale werkplaatsen ondersteunt het doorstroomproces van kandidaten in kaart te brengen. Hun meerwaarde zit in advies over het verbeteren van processen gecombineerd met het arbeidsmarktgericht ontwikkelen.  Ze zijn bovendien niet te beroerd de handen uit de mouwen te steken en hun adviezen te helpen implementeren.

Accountant die past bij groeiambities

Daarin zitten wel wat raakvlakken met de samenwerking met ons kantoor. ‘’We zochten begin 2015 een accountantskantoor die niet alleen de administratie kon doen, maar ons ook kon adviseren bij onze groeiambities’’, aldus Gert Meima. PTC Werkstap mag onder meer de gemeente Rotterdam, Noordwestgroep/IGSD, de sociale werkvoorziening in Zwolle en vele andere non-profitinstellingen tot de klantenkring rekenen. Daarnaast helpen ze onder de naam 2BImproved ook commerciële bedrijven hun ondernemingsresultaten te verbeteren. Dit doen ze door medewerkers via een zelflerende methode en gericht op het resultaat te ontwikkelen.

Keuze op basis van gevoel

Zoals het zo vaak gaat, kwamen ze via-via met Felix Accountants in contact. Waarom ze uiteindelijk voor ons kozen in hun zoektocht naar een nieuwe accountant? ‘’Ik kan allerlei criteria gaan verzinnen maar laten we eerlijk zijn: uiteindelijk gaat het erom dat je een goed gevoel hebt bij een samenwerking.’’ Niet te hoogdravend doen en gewoon praktisch advies geven, is wat hen onder meer aansprak. Ook vinden ze het een grote plus dat kennis van lonen, belastingen, juristen en accountant onder één dak te vinden zijn.

Gelijkwaardige samenwerking

Dat gevoel moest groeien, geeft Meima eerlijk aan. ‘’Het eerste jaar van onze samenwerking waren we druk om de overgang van onze jaarrekening op orde te brengen. Ook moesten we een beetje zoeken naar de juiste vorm van samenwerken.’’ Inmiddels is die gevonden. Meima gebruikt woorden als degelijk werk, snel bereikbaar en gelijkwaardige relatie om de samenwerking te typeren. ‘’We hebben niet zo’n adviseur aan tafel die denkt: ik kom het jou wel even vertellen. Dat is prettig.’’