Outlook Groenprojecten

woensdag 28 september • Sjerp Bouma - Outlook Groenprojecten

Hoe twee ondernemers samen succesvol kunnen zijn

Interview met Sjerp Bouma van Outlook Groenprojecten

 

Ondernemen zit Sjerp Bouma van Outlook Groenprojecten in het bloed. Precies tien jaar geleden nam hij een hoveniersbedrijf over. Hij bracht het in mum van tijd tot het groeiende en bloeiende all-round bedrijf dat het vandaag de dag is. Die ondernemende instelling zocht én vond hij ook bij Felix Accountants & Belastingadviseurs.

10 jaar regionaal succesvol
Op 24 september viert Outlook Groenprojecten het tienjarig bestaan met een open dag. In die tien jaar groeide het bedrijf van drie naar twaalf man personeel. Tegenwoordig ontwerpt, realiseert en onderhoudt Bouma met zijn collega’s tuinen tot ver in de regio rondom Kampen: ‘’Alles wat buiten te vinden is, doen wij. Jij bedenkt wat, wij maken het.’’ De kwaliteit die ze leveren, doet inmiddels ook zijn werk: ‘’Klanten komen bijna altijd via mond-tot-mondreclame bij ons’’, aldus Bouma.

Spiegel voorhouden
Bij een groeiende onderneming, komt ook een groeiende administratie kijken. Bouma’s vrouw Klazien doet al het boekwerk zelf, maar niet zonder de nodige ondersteuning van Felix Accountants. Eens in de drie maanden komt Jeniene Penninkhof bij hen langs om de puntjes op de i te zetten in de administratie. De tussentijdse cijfers die hieruit voortvloeien bespreekt Bouma regelmatig met Jos Felix. ‘’Veel beslissingen maak ik op gevoel. Dan is het toch prettig om een spiegel voorgehouden te krijgen en te profiteren van hun bredere ervaring bij andere ondernemers.’’ Een financieringsaanvraag en wisseling van bank werden dan ook voorafgegaan door een adviesgesprek met Jos.

Pro-actieve, vaste contactpersoon
Als ondernemer hecht Bouma aan persoonlijk contact met zijn klanten. Hetzelfde verwacht hij dan ook van zijn accountant: ‘’Ik vind het prettig dat wij al een tijd dezelfde contactpersoon hebben die ons goed kent.’’ Ook roemt hij de pro-actieve houding van Felix Accountants. Jeniene wees hem ongevraagd op een mooie subsidiekans, stuurt hem overzichtelijke mailtjes welke informatie ze van hem nodig heeft en als er relevant nieuws is, ontvangt hij dat gewoon in zijn inbox. ‘’Je merkt gewoon dat ze investeren in het kennisniveau van hun mensen, en dat voelt goed. Ik heb ze niet voor niets al meerdere keren aangeraden bij collega-ondernemers.’’